Направете си самоделна настолна игра

В последните години настолните игри преживяват нов разцвет. Приятното при тях е общуването между участниците, състезанието, което се случва тук и сега, относително бързия финал и преживяването на победата и загубата по динамичен и непосредствен начин.
Наскоро с група деца в една група, направихме самоделна настолна игра. Задължително необходимите материали са Кадастрон (например с размер А2, или друг – съответстващ на броя на децата, които ще участват, така, че да могат да рисуват и импровизират без да си пречат) и зарче. Фигурките, които ще представляват различните участници може да се импровизират – винаги се намират подходящи (ако решите да заформите интрига, може да вземете захарни фигурки от някоя сладкарница, така всеки финиширал, може да си я хапне или да я запази за спомен, по свой избор.
Може да използвате играта и за тим билдинг и в детска , и в група за възрастни. Просто се радвайте на импровизацията и действайте с размах.
Когато съберете групата и представите идеята, направите бърза анкета, коя и каква е любимата настолна игра на участниците в групата, това веднага започва да очертава вида на вашата игра.
– После уточнете жанра.
– После договорете правилата.
– После начертайте полето и разклоненията (важно е да отбележите началото и края и историята около тях).
– После попълнете разграфяванията (пропусни поле, отговори на въпрос, клекни три пъти, прескочи ход и други в зависимост от хрумванията и нагласите на групата). Бъдете отворени, грешни идеи няма 🙂
– Оставете участниците да доукрасят полето и да доизкусорят правилата.
– Поиграйте!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s