Преглед на печата и други неприятни неща

Всеки мой ден започва с преглед на печата. Продължава, разгеле, с по-приятни неща. Имам много за казване по отношение на новините, актуалните теми, тяхното отразяване и интерпретацията им и от журналистите, и от обществото. Но, за това друг път. Днес, в две различни медии, попаднах на два коментара, които поразително си приличат. Нямаше как да не се впечатля и да не споделя.

„С наближаването на изборите и всеки най-малък повод ще бъде използван от политическите сили и от различните групи за натиск в защита на корпоративни, съсловни или пак политически интереси. Това управляващите много добре го знаят.

Това го знаят и протестиращите и затова протестите ще стават и повече, и по-смели, и по-шумни. Започва зимата на всеобщото недоволство. Ще кажете какво толкова необичайно, нали в края на всеки мандат е така? Разликата е, че този път повечето протести са заслуга единствено и само на управляващите.” Иван Бедров

„Но гласовете на болката, обединени в малки съсловни, професионални или общностни бунтове, припламват потушимо в есента и остават нечути. Политическите сили, от управляващата до опозиционните, са втренчени в пъпа си, все едно какво име носи – понастоящем е референдум за „Белене”.” Мирела Иванова

Снимка КРОСС

Наред с това е забележително – широко обсъждания „Протест на майките“ се оказа символичен в София, посетен от десетина мами във Варна и само три в Хасково. Защо? Защо?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s