Рецепта за смях

Не знам магадански ли бяха учените, които медиите щедро цитираха вчера. По идея са британски, а изследването им (не е шега работа) се провело в 17 града (британски, ако бяха нашенски резултатите щяха да са още по-невесели).

Та – резултатите са впечатляващи: „Според изследването през 50-те години на миналия век човекът в активна възраст се е смеел средно 18 минути дневно. В днешно време той отделя за смях не повече от шест минути на ден. Авторите на проучването са установили, че сега възрастните се смеят средно 7,2 пъти дневно, докато експертите твърдят, че препоръчителният минимум за добро здраве и настроение е 15 пъти. За сравнение – децата в предучилищна възраст се смеят около 350 пъти на ден.”

Сигурно после образователната система им скапва настроението на децата. Пространните анализи от доста време отлагам за друго време. Уви! Но, днес бил международен ден на усмивката, нямам време и желание да търся, защо точно и кои държави международно са решили да подкрепят инициативата. Просто се сетих за една изпитана и безотказна рецепта за смях. Тръгнете по улицата и поздравявайте наред! Изумените физиономии: „Бе, от къде ли се познаваме?!” гарантирано ще ви разсмеят. За по-сигурно и по-весело – водете си другарче 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s