Какво има в чантата ти?

Едно старо прозрение твърди, че в женската чанта има всичко, освен ред.

Когато Марша Карп гостува в България, каза, че със снаха и често играят на играта, „Най-странното нещо”. Просто при срещите им все някоя се сеща да попита „Какво носиш в чантата си?”. Печели тази, която извади по-неочаквания предмет. На тренингът тогава, аз определено извадих странен предмет – видия. Освен ако не беше винт, или нит…

Каквато и да беше въпросната бурмичка, нямах никакъв шанс да си купя още подобни от магазина, освен, ако не си я носех в чантата. Бях във вихъра на един унищожителен ремонт. Унищожаваше мен де, нищо толкова страшно не беше сам по себе си. Никога не бях сама, но и бях съвсем сама. И с отчаяното усещане на „пате в калчища”.

В някаква степен беше забавно, поне за околните, момичето в магазина за електрически джиджавки толкова не можеше да повярва на малоумните ми въпроси, че накрая се сприятели с мен. Това беше прекрасно, защото после спокойно можех да връщам или заменям нещата, които си бях избрала, но просто нямаше как да бъдат монтирани.

Иначе, какво, иначе продължавам да разсъждавам върху неведомите пътища Господни. По тях има всичко друго, но не и ред. Дали от това следва, че Господ е жена? Както и да е, ако много случайно има промисъл в тези пътища, още не ми е дадено да я позная. Позагорча ми животът днес, затова – десерт – нещо любимо в няколко любими изпълнения.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s