Коя е Джулия?

Знаете ли коя е Джулия Чайлд? Ако освен да ядете, обичате и да готвите, вероятно знаете. В България тя стана популярна благодарение на кулинарната телевизия Фиеста ТВ. Там се въртят две поредици с нейно участие – „Пекарната на Джулия” и „Мисис Чайлд и мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден”. Във втората тя си партнира с друга кулинарна легенда – Жак Пепен, готвачът сервирал на трапезата на трима президенти. Ако не гледате кулинарни предавания, може би я сте я „гледали” в изпълнение на Мерил Стрийп във филма „Джули и Джулия”

Но, коя е Джулия Чайлд?

Тя е легенда, създала нова епоха в отношението към храненето и предизвикала революция в телевизионните кулинарни предавания (заснела е няколкостотин епизода). Джулия твърди, че: „Една от най-ужасните болести на съвременният свят е страхът от храната.”… и се заема да я реабилитира.

Тя е висока, доста ръбеста и грозновата американка със странен глас, но е способна да твори поезия в кухнята. Мълниеносно очарова с детската си спонтанност и чувство за хумор. Способна е истински да се наслаждава на храната и дори да се просълзи от една вкусна хапка.

Кулинарната мъдрост на Джулия

Поводът за този пост е фактът, че благодарение на издателство „Пергамент прес” на български излезе една от книгите на Джулия Чайлд  – „Кулинарната мъдрост на Джулия”. Подзатглавието е: „Основни техники и рецепти от един живот, преминал в готвене”. Книгата ме радва с прекрасната си подредба, упътванията за съдове и прибори и индекса на рецептите. Наред с това, всяка от рецептите има по няколко варианта. „Високата” кулинария изглежда лесна и постижима поднесена по този начин. Намерете я, заслужава си!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s