Язък за хубавия Апокалипсис!

Да му се не види! Днес разбрах, че Апокалипсисът пак се отлага. Лично аз научих прогнозата за край на света, когато ключовият час беше минал. Честно – доста са подразних! Не стига, че е петък, ами и един Апокалипсис като хората няма да има!

Шегата настрана – сигурно нe им е лесно на суеверните люде. Няма смисъл да им обясняваш, че календарът е въпрос на обществена конвенция и на Вселената хич не и пука вторник ли е или сряда, а числата имат точно толкова магическа сила, колкото всяко камъче и листенце наоколо.

Не знам, собствено, кои са по-зле, тези дето чакат стихийни бедствия или тези дето чакат нещо невероятно, изключително прекрасно да им се случи днес (да ги блъсне принц на бял мерцедес, примерно). После да ги отнесе на ръце в болницата и по пътя да им предложи сърцето и мерцедеса си.

По принцип, сигурно е много мъчетелно да чакаш нещо лошо да ти се случи. Обаче, черногледците поне  ще си отдъхнат облекчено до следващия повод да преосмислят живота си. Позитивните мечтатели ще са много грозно излъгани. Не че нещо, просто постоях на прозореца да броя белите мерцедеси – отношението „желаещи да бъдат блъснати“ към „мерцедеси“ не е обнадеждаващо.

Аз ли? В днешния съдбовен ден аз ще правя каквото и вчера – каквото искам! Е, умерено майсторски съчетано с каквото трябва и каквото мога.

6 Comments

 1. ПОТОПЪТ В 2012 ГОДИНА ?

  В мексиканските анали пише за потоп в 2012 година от сътворението на човека.Но защо да считаме,че това е от Рождество Христово от Новата ера? Според мен тази дата е фиксирана от сътворението на човека като начало на отглеждането на земеделски култури.
  Кога е започнал човешкият род да се занимава със селскостопанска дейност? Това е станало приблизително преди 7 000 години или преди 21 века, но…един век не са сто години, а 360 години. На 360 години става едно пълно слънчево затъмнение в една точка от земното кълбо.
  Последното пълно слънчево затъмнение се случи в 1960 година.Тази година е последната от 20 века по 360 години.

  20 века . 360 години = 7 200 година = 1 960 година

  Ако приемем, че сътворението на земеделския човек е станало преди 7 200 години, то потопът е станал 2 012 години по-късно или:

  7 200 г – 2 012 г = 5 188 година (преди 5 188 години)

  Но сега сме 2 010 година от Новата ера:

  5 188 г – 2 010 г = 3 178 година преди Новата ера

  Учените датират заледяването на континента Антарктида около 3 000 – 4 000 години преди Новата ера.

  Това означава,че потопът се е състоял в 3 178 година преди Новата ера на Антарктида, която бива окончателно покрита с вода,но под формата на дебела ледена покривка.
  Затова пророчествата за потоп в 2 012 година са на ЛЪЖЛИВИТЕ ОВЧАРЧЕТА от най-различни секти, учения, религии и техните светски клакьори, за които беше писано, че са “…СЛЕПЦИ С ОЧИ…”!
  Това не означава обаче, че сме спасени от опасности. Тъкмо обратното: новият “ПОТОП”е от човешки души на пренаплодилата се човешка популация, която заплашва да унищожи живота на Земята с бруталната си и безпардонна опостушителна човешка дейност. Човешкият род унищожава природните ресурси в особено големи размери и с изключително бързи темпове. Това трябва да бъде спряно, чрез строителството на екологични календарни градове, в които има контрол над човешката популация, на консумацията на природни ресурси и на целостта и чистотата на околната среда.

  Инж. Лиляна Благоева Андреева

 2. А вас инженерите учат ли ви, че в набор от данни, клонящ към безкраен вероятността да се открие логическа закономерност на иначе най-невероятната простотия клони към единица?
  От девет кладенеца вода… Значи Антарктида била на дневен ред, аз докато четях си мислех, че ще се пръкне Атлантида пак, пък то… ROFL

 3. Не се притеснявай, пак ще има потоп ……. някой ден.
  За числата, как да ти кажа? Трябва да имаш вяра. Видиш ли баба да те спира на улицата с думите „Дай да ти гледам“, трябва да попиваш всяка нейна дума. Е, тогава вече идва ред на чудесата. Ако ли не дойде, ти им помогни – в крайна сметка бабата трябва да „познае“:)))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s