Мисъл за размисъл

Продължавам да се надпреварвам с времето. И продължавам да не успявам да вместя в дните си всичко, с което искам да ги напълня. Научих много неща, но още не съм наясно как да си давам почивка. Дните ми започват рано. Това не винаги ме прави щастлива. Често си мечтая да спя до обяд. И никога не го правя.

Тази ноемврийска сутрин беше нереално красива. С топлия вятър, с падналото ниско небе, с тъмните облаци, със слънцето, което надничащо между сградите. Тази сутрин беше двойно по-хубава, защото по стечение на обстоятелствата излязох от вкъщи, не с едно, а с две малки момиченца. И с двойно повече усмивки.

Видяхме вихрушка. Най-красивият сутрешен спектакъл. Есента се празнуваше и танцуваше. А, аз се сетих за Никос Казандзакис, за Зорба гъркът… Обичам този образ! Обичам тази книга събрала „южното” светоусещане. “Колко просто нещо е щастието: чаша вино, препечено месо, звукът на морето… това се изисква, за да почувстваш, че тук и сега е щастието, събрано в твоето сърце.”

И твърдото убеждение, че: “мъжът не е мъж без капка лудост”. И жената не е. Но, там капките трябва да се две. Мисля. Иначе радостта от живота се изплъзва. И се разтваря в прозата на  ежедневието.

Този хубав човек казваше и нещо от сорта: „Началство, до кога ще пиеш мастило и ще ядеш хартия?!” и…  „Казвам ти, ела да видиш един зелен камък!”

Моля, намерете начин да видите „зелен камък” днес!

2 Comments

  1. „Тази ноемврийска сутрин беше нереално красива. С топлия вятър, с падналото ниско небе, с тъмните облаци, със слънцето, което надничащо между тях. Тази сутрин беше двойно по-хубава, защото по стечение на обстоятелствата излязох от вкъщи, не с едно, а с две малки момиченца. И с двойно повече усмивки“…Как можа да го кажеш толкова красиво :***

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s