Група за подкрепа след загуба на близък

„Дори дърветата да растат точно както преди, дори реките да текат в същата посока, дори животът на хората да изглежда точно такъв, какъвто е бил, все пак нищо не е същото.

Бойл, К. (1961)

Това е покана да се включите в група за подкрепа при загуба или да изпратите информацията на свои близки и познати, които преживяват подобен труден момент – траур, меланхолия или депресия след загуба на близък от семейната или работната среда.

Това пространство може да ви бъде от полза, ако усещате, че след преживяната загуба сте в труден период и:

  • изпитвате затруднения да продължите напред;
  • изпитвате дискомфорт – физически или психологически;
  • намалили сте интереса си към външния свят;
  • страдате от физически симптоми;
  • усещате криза във възгледите си за живота;
  • преживявате различни затруднения в отношенията си с околните;
  • полагате напразни усилия да забравите или не спирате да мислите за преживяното;
  • имате нужда да възвърне вътрешния си баланс и емоционално равновесие.

В групата може да се включи всеки, който има нужда от пространство, в което да бъде подкрепен и да подкрепи други преживяващи същото. Времето на загубата не е от значение. Загубата, която сте преживели може да се е случила преди много време, но да продължава да се отразява негативно на живота ви.

Групата ще се събира в почивни дни в рамките на 3 часа. Ще работи при ясни и стриктни правила, изискващи от всеки участник да проявява уважение и емпатия към другите участници.

Участието в групата е безплатно, но изисква предварително интервю с водещия, по време на което ще бъдете запознати с детайлите – метод на работа, правила, параметри и всичко друго, което бихте искали да знаете.

Първоначалното интервю е безплатно, но изисква предварителна заявка и уговорка по имейл milacalova@gmail.com или телефон 0895 566 465.

Първата среща на групата ще бъде на 5 март от 10 часа в удобна зала в централната част на София. Точното място и подробности ще научите по време на първоначалното интервю.

Водещ на групата ще бъде Мила Цалова – психодрама терапет. Повече за водещия и метода на работа, може да прочетете на блога Спонтанност и креативност https://mila114.wordpress.com/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s