За честта на една стратегия или призръкът, който краде деца

Един призрак броди из страната от няколко месеца. Призрак, който краде деца. Никой не го е виждал, най-достоверните източници за него са „един познат на мой познат“ и „една жена на детската площадка“.
Понякога призрака приема образа на „Държавата“, понякога на „Социалните“, понякога на „Зло НПО“ и май говори норвежки, но „не сме съвсем сигурни“.
Този призрак диша, работи, живее и расте ли, расте.
Не, не краде деца, но създава обществено напрежение. Миналата седмица митът за този призрак опразни училище след фалшив сигнал, че „държавата“ взима децата и накара някакви добри хора да танцуват върху метли и да форсират двигатели пред асоциация, която работи с жертви на насилие. Много подкрепящо за жертвите, безспорно.
Този призрак от месеци активно работи в ромските общности и плаши родителите, които започват вярват в него и да спират децата си от занимания. Този призрак скоро ще се превърне в реална заплаха за здравето и живота на социалните работници, които се опитват да работят там. Този призрак заплашва да маргинализира още повече ромските общности.
Този призрак проговаря вече и през устите на близките ми приятелки, които като добри майки ежедневно се тревожат дали са достатъчно добри майки и дали някой няма да отнеме правото им да са майки на децата си.
Бързият и верен отговор е: „НЕ! Няма!“. Но никой не иска да чува разумни аргументи, когато говори първичния страх да не загубиш чедото си.
Грижа да дават живот на този призрак имат хора с лош правопис и съмнително ниво на интелигентност. И няма друг въпрос който имам по темата, освен този: – кой и защо иска този призрак да живее? И какво добро очаква от него!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s