Шести психодрама фестивал на прага

Предстои ШЕСТИ ПСИХОДРАМА ФЕСТИВАЛ, той ще се проведе от 16 до 19 март 2017 г. в град ПЛОВДИВ – град с автентична мултикултурна атмосфера, преплитаща старинен дух и съвременни тенденции.
.
Психодрама фестивал – Пловдив, се провежда от 2012 г. До момента в него са били представени 160 уъркшопа, 33 общи сесии, 34 допълнителни събития (интерактивен театър, кинопрожекции с дискусия, тематични срещи, партита), посетени от около общо 1100 души за първите 5 издания на Фестивала.
.
Основен акцент във Фестивала е популяризирането на психодрама метода и неговото приложение сред по-широката публика – както сред професионалистите, работещи с хора – в сферата на психотерапията, психологията, психиатрията, социалната работа, образованието, така и сред хора на изкуствата /приложни, театрални, музикални, други/, различни видове обучителни практики, комуникативната и мениджърската сфери, студенти, хора заинтригувани от личностното си развитие, др.
.
В рамките на фестивала се представят и изследват класически и алтернативни форми за групова и индивидуална работа с хора, през погледа на водещи с подготовка в психодрама метода и в други сродни методи.
.
Психодрама фестивалът дава възможност и пространство за психодраматисти с различно ниво на практически опит и от различни поколения да работят с инициирана от тях тема в групова среда. Също и за представяне на различни приложения на психодрамата в практиката на психотерапията, психиатрията, образованието, социалната работа, бизнеса, изкуството.
.
ПСИХОДРАМА ФЕСТИВАЛЪТ КАНИ ВОДЕЩИ НА УЪРКШОПИ, ОБЩИ СЕСИИ И ВЕЧЕРНИ СЪБИТИЯ, КОИТО ИМАТ ОПИТ В ОБЛАСТТА НА ПСИХОДРАМАТА И / ИЛИ СВЪРЗАНИ МЕТОДИ (ПЛЕЙБЕК-ТЕАТЪР, ФОРУМ ТЕАТЪР, ИМПРОВИЗАЦИОННА ДРАМА, КРЕАТИВНИ ТЕРАПИИ, ГРУПОВА АНАЛИЗА, ИНДИВИДУАЛНА ПСИХОАНАЛИТИЧНА ПСИХОДРАМА и др.) И ЖЕЛАЯТ ДА ПРЕДСТАВЯТ И/ИЛИ ИЗСЛЕДВАТ ОПРЕДЕЛЕНА ТЕМА.
Продължителността на един уъркшоп може да бъде 90 или 135 минути.
На водещите се предоставя възможността за безплатно участие в три уъркшопа на други водещи. Общите сесии и вечерните събития са безплатни и със свободен достъп.
КАНИМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ВОДЕЩИ ДА ПРЕДОСТАВЯТ СВОЯТА ЗАЯВКА ДО 8.1.2017 Г. НА E-MAIL: centaur_art@abv.bg.

Линк към регистрационната форма за водещи от България: http://www.ngobg.info/bg/documents/3264/reg_form_2017_leaders_bg.doc
.
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И КОНТАКТИ:
Е-mail: centaur_art@abv.bg; тел.: 0898 994300
ФОНДАЦИЯ „КЕНТАВЪР АРТ”
гр. Пловдив

3 Comments

 1. Здравейте, Мила!
  Преди време доста време се занимавах с нещо подобно на психодрама чрез театралната активност на пациенти в Държавна психиатрична болница – Раднево.
  Затова темата ми е близка и много се зарадвах, когато попаднах на този блог.
  Пожелавам успехи и радост в начинанията!
  Сърдечни привети,
  д-р Тодор Толев

  1. Чудесно! Може би, ако дойдете на фестивала ще срещнете стари и нови колеги. И ще намерите ново вдъхновение.
   Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s