Това с хипнозата

funny.pho.to_vintage_charcoal_sketch(3)За едно обучение в моя пълен с обучения живот упорито мълча. Или мълчах. До скоро. След близо година и половина обучение и година след получаването на сертификата и „измъчване” на доброволци (безкрайно благодаря!) и упражняване в автохипноза, съм готова да кажа на света, че се занимавам и с хипноза.

Срещата ни беше случайна, но връзката ни е хармонична. Истината е, че се включих в обучението, защото директорското ми ниво по психодрама не стартираше и не стартираше и аз, перманентно обучаващия се, си останах само с работата, писането на дисертацията и воденето на детските курсове. Безкрайно незадоволително по някакъв начин.

Признавам, че освен любопитството в курса организиран от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия ме отведе желанието да опровергая метода. Благодаря на Калин Цанов и Димитрина Митрева, че вече нямам такова желание!

Хипнозата вече е и мой метод. Тя дава нещо безценно – учи на почивка. И още нещо безценно – учи на позитивна фантазия. Предполага се, че почивката е нещо естествено… забелязва се, че все повече хора не успяват да си починат, страдат от хронична умора, бърнаут, депресия…

И си мисля, че добрият хипно терапевт бързо става най-добрият ви приятел, защото асистира, учи и води тялото и ума към пълноценна почивка. Колкото до фантазиите… Имате ли страхове? Ако да, то вие вече имате фантазии, но те са с негативен оттенък.

И така – какво най-малко трябва да знаете за хипнозата?

Хипнозата е приятно и желано състояние;
При хипнозата тялото е максимално релаксирано, но умът работи;
Терапевтът няма да ви внуши нищо, за което не сте дали съгласие;
Вероятно ще си спомняте сеанса, хипнозата не е сън;
Всеки човек може да бъде хипнотизиран, просто на някои им се отдава по-лесно;
Най-лошото, което може да ви се случи по време на хипноза е да заспите и да пропуснете сеанса;
Вие вече сте били в състояние подобно на хипнотичното, това се случва всеки път, когато сте на границата на съня, мечтаете, плачете или се смеете;

Ще пиша още 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s