Психодрама и действени методи при работа с родители

ПСИХОДРАМА ЦЕНТЪР ОРФЕУС, ИНСТИТУЦИОНАЛЕН ЧЛЕН НА FEPTO обявява трениг – семинар на тема:

Психодрама и действени методи в групи с родители на деца с психични или педагогични проблеми, с водещ д-р Фабиан Блобел, Германия, който ще се проведе на 19 – 22.06.2015

д-р Фабиан Блобел, дълги години е ръководил департамента за групова терапия, деца и юноши в служба за психично здраве в кантон Solothurn, Швейцария

Работата с родителите е един от най-важните фактори, съдействащи за повишаване на педагогичния и терапевтичния ефект при работа с деца със специални потребности в училище, в институциите или при терапия.
Психодрамата и действените техники са много мощен и ориентиран към възможностите метод за развиване на взаимна подкрепа в групи от родители. Позитивно развитие в родителство, значимо за децата, може да се постигне по много удовлетворяващ и приятен начин, както за участниците, така и за водещия.
С работа, насочена към взаимното разбиране и подкрепа, споделяне на опит и емоции, експресиране на желания и надежди, родителите могат отново да се почувстват обнадеждени. В тези групи те имат възможност за обмен на опит, както и за опитване на нови подходи и взаимодействия.
Работата с групи родители е много добър начин да се намали чувството на срам, безпомощност, негативизъм и усещане за самотност. Тя спомага за повишаване на готовността, енергията и приемането на идеите за позитивна промяна в своето родителство.
В продължение на 30 учебни часа Вие ще имате възможност за рефлектиране и обогатяване на опита и знанията за структурата, разнообразието на темите на сесиите, и груповата динамика в родителските групи. Вашето активно участие в него ще Ви даде шанс за дълбоко преживяване за мощните инструменти и възможностите на психодрама метода да катализира, подкрепя и поддържа процеса в този тип групи.
Кандидатиете за включване в семинара трябва да заявят желанието си не по-късно от 09.06.15.

Осигурен е превод на български език

ТАКСА ПРАВОУЧАСТИЕ:

180 лв. – Внесена до 18.06.15
220 лв. – Внесена след 18.06.15

Информация за мястото на провеждане, работното време и банковата сметка ще получат включените в семинара кандидати
За контакт: д-р Гълъбина Тарашоева, тел.: 0888/20-99-29, 0878 55 78 21 orpheuspsychodrama@gmail.com

Вашият коментар