Игри развиващи вниманието

Тази колекция от развиващи игри е ориентирана основно към развиване на вниманието и разбира се, не само…

Весел зоопарк

В началото, след дадени от водещия разяснения, участниците се договарят кой жест, кое животно изобразява – подскачането заек, вдигната високо ръка – жираф, развята пред носа протегната ръка – слон и т.н. Всеки участник има право да показва (не да назовава) животно, а всички останали са длъжни да го последват поне за малко, или за дълго, докато друг участник не покаже друго животно. Зоопарка е ясен, а веселото идва много скоро след началото на играта. Няма победители, смисълът е в забавлението и в развиването на умението участниците да се договарят.

От какво е звука

Тази игра изисква предварителна подготовка от водещия, ако това сте вие, набавете си различни предмети – линии, чаши от различни видове, листи хартия, картон и др… Участниците трябва да затворят очи и да познаят от какво е звукът. Водещият преценява кога да им позволи да ги отворят. Няма победители, смисълът на играта е в изострянето на вниманието.

По-добър от Наполеон

Играта може да бъде режисирана с по-висока и по-ниска степен на трудност. Изисква предварителна подготовка от водещия, необходими са музикален инструмент – китара, маракас, барабан (може и импровизиран музикален инструмент) и картинки. Ако работи с деца, водещият обяснява кой е Наполеон и за способността му да прави няколко неща едновременно. Задачата е участниците да преброят колко различни картиники е вдигнал водещия и съответно колко акорда или удара е направил помощникът му.

Състезателен развален телефон

Тази игра отново изисква предварителна подготовка – необходими са ви картинки на няколко разпрознаваеми предмета – вилица, очила, телефон, но ако не разполагате с такива, може просто да напишете на листчета предметите, идеята е групите да стартират едновременно. Водещия разделя групата на две. Всяка от групите излъчва представител, на който водещият показва картинка на предмет. Задачата може да е различна – или участникът да прошепне предмета и да се измери коя от групите ще предеде до последния участник думата правилно, или човекът който знае думата да я предаде пантомимно. Печели групата, която първа познае предмета.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s