Игри с балони

Игрите са подходящи за група от всякакъв вид – малка или голяма, от възрастни или от деца. Игрите с балони мигновено вдигат енергията в групата. Ако имате позадрямала след определена работа група или просто искате да вдигнете настроението и да подобрите груповата кохезия – надуйте някой и друг балон. Приятелски съвет – ако ще използвате повече от един балон, намерете си една или повече помпички за балони, продават се в парти магазините и в някои хипермаркети за играчки.

Разпредели по цвят

Имате нужда от балони в два цвята. Може да разделите групата на две, да разпределите балоните по цвят и да обявите състезание по надуване, добре е балоните да са поне с няколко повече от участниците, най-добре да са двойно и повече на брой. После с помощта на групата разбъркайте балоните. Условието на играта е просто – която група първа събере в определен кош или ъгъл балоните от своя цвят – печели. Може да усложните задачата, като вържете глезените на участниците – двама по двама или всеки за всеки решавате вие, в зависимост от хората.

Балонов сандвич

Условието на играта е същото – печели групата, която първа събере на определеното място балоните от своя цвят. Любопитен е начинът, по който е разрешено пренасянето – то може да се осъществява само между гърбовете на двама участници. Задачата не е толкова проста – за да не изпуснат балона хората трябва да го притиснат достатъчно, но не прекалено, защото в противен случай, той се „изстрелва” и пада.

Балоново влакче

Групите отново са две, участниците са подредени в колонка, а между всеки от тях има балон, не е разрешено балоните да се пипат с ръце, освен, когато паднат и трябва да бъдат върнати на място. Има фиксиран старт и финал. Печели отборът, който пристигне първи на финала без да изпусне балоните.

Изчисти полето

Условието е просто – пространството е разделено на две, печели отборът, който първи „почисти” своето поле от балони. Водещият трябва да е подготвен това никога да не се случи – балоните са подли същества  В някакъв момент просто прекратете играта и обявете и двата отбора за победители. Поканете ги да се аплодират взаимно.

Реклама

1 Comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s