Стартиращи игри

Игрите подобряват концентрацията и изострят вниманието на участниците в групата. Подготвят я за по-нататъшна работа.

250226_635535709923929_273942118009773923_n

Пържолки в кръг

Водещият поканва участниците да се подредят в кръг и да поставят дясната си ръка отгоре, а лявата отдолу. После „пуска” пляскаща вълна. Веднага след като получи плясване по ръката, участникът трябва да го подаде нататък. „Играта” е в поддържането на темпото. С приклякане и изправяне или с думи, водещият ръководи темпото на пляскане – бавно, бавно, бързо, бързо, по-бързо… много бавно и т.н.

Хвани си пръстче

Играта е разновидност на първата. Групата отново е в кръг и участниците са се свързали като са подали ляв показалец и дясна длан поставена над чужд ляв показалец. Водещият брои 3-2-1 и на 1 всеки трябва да издърпа надолу своя показалец и да се опита в същото време да хване чужд.

Пласкания

Групата отново е в кръг (или продължава да е в кръг). Водещия може да импровизира с плясканията – веднъж своите, веднъж чуждите ръце, два пъти своите колене, два пъти чуждите ръце… Развихрете се 🙂 Идеята е в подобряването на координацията, концентрацията и груповата динамика. Всяко нещо, което правим добре заедно ни обединява. Забавлявайте се!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s