Загряващи игри

Ново в колекцията интерактивни развиващи игри в група. Тези са леки, неангажиращи и могат да бъдат правени и просто за забавление. Но, могат да бъдат прелюдия към по-целенасочена и организирана работа. Като цяло целта на подбраните в този пост упражнения е да вдигнат енергията и настроението на групата, да „превключат“ участниците на игрова върна и да снижат съпротивите. Могат да бъдат използвани и с възрастни, и с деца.

СпайдърменСупергерои

Поканете участниците да намерят партньор и да опрат гръб в него. При подаден сигнал, те се разделят, застават лице в лице и правят поза на супер герой. Позите са както следва: Супермен – героично вдигната напред и нагоре ръка, Спайдърмен – приклекнал в характерна поза, Батман – двете ръце с вдигнати два пръста зад главата, като маската с ушички на Батман. Двойките, които успеят да дублират супергероите си са своеобразни победители – трябва да вдигнат ръце и да получат аплодисментите на останалите. Може да направите упражнението няколко пъти, както и поканите участниците да разменят партньора.

Ха!

Участниците се подреждат в кръг, инструкторът обяснява правилата и целта на играта, която най-общо е изостряне на вниманието и развиване на координация. Един от участниците започва и показва с две протегнати ръце със слепени длани друг в кръга и казва „Ха!“. Посоченият вдига две ръце със слепени длани нагоре и също казва „Ха!“, след това двамата участници до него протягат ръце към корема му и също казват „Ха!“, чак тогава посоченият участник сваля ръце, насочва ги към друг в кръга и казва „Ха!“, посоченият вдига ръце, казва „Ха!“ и т.н. Всеки който пропусне или избърза със своето „Ха!“ напуска кръга.

Нинджа удар

Участниците се нареждат в кръг и при подаден сигнал отскачат назад и застават в нинджа стойка. Моля, обяснете, че не е необходимо да е коректна, а само характерна и ударите не трябва да са силни и болезнени, а само маркиращи. Водещият подава импулс и „ударът“ тръгва по кръга  – целта е всеки участник да докосне с нинджа удар друг и така да го елиминира, ако това се случи, елиминираният излиза от кръга, а той се стеснява. Ако никой не докосне никого, ударът просто се движи по кръга, а участниците просто се забавляват. Моля помнете – не удрят всички едновременно, а се редуват след подаден импулс.

Триъгълна гоненица

Участниците се разделят на четворки. Трима от тях образуват триъгълник като се прегърнат през раменете и се договарят, кой ще е гоненият. Четвъртият трябва да докосне гоненият, а другите двама маневрират и се въртят така, че да го предпазят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s