Кръг и център

194896_520746724624400_1572539112_oМандалата се е превърнала в новата мода в тренингите  и тренингите за личностно израстване. Разбирам защо, безкрайно красива е. Енциклопедичното значение на мандала е нещо такова – на санскрит мандала означава краг и център, затова мандала винаги е с формата на кръг. Мандяли  да бъдат видяни  в Индийската, китайската, тибетската и индианската култура, може да бъдат припознати дори в християнски и мюсюлмански украси.

Мандалите могат да бъдат нарисувани или направени от различни материали. Използват се използват за медитация, закрила и лечение. Могат да се правят с конкретна цел, при конкретен проблем или задача (за да изследвате вътрешното състояние) или просто, защото искате да сътворите нещо красиво. Може да направие една мандала или в продължение на няколко дни, за видите дали и как се развиват вътрешните ви нагласи. Може да се напарви и групава мандала. Когато използвате  мандала в психологически тренинги и игри, задайте достатъчно изследващи вътрешното състояние вапроси.

Ами – насладете се!

* снимката е от тук

На Санскритски думата – Мандала има две значения – Кръг и Център. Кръгът представлява видимият външен свят, и Центъра – вътрешният свят на тялото и душата. Мандалите са с формата на кръг. Използват се като символи за медитация, закрила и лечение. Могат да бъдат нарисувани, направени от най-различни материали: хартия, цветен пясък, издялани от камък, или да се нарисуват върху стъкло, така наречените – витражи…http://www.jenite.net/2009/10/kakvo-e-mandala.html
Сайтът на Една Жена

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s