Има ли защо да се гласува?

1962805_779553802072404_1778550809_nМного се зарадвах на „изОкването“ на Ясен. Освен, че е прекрасно написана, статията ми спестява време и усилие да обясня защо аз ще гласувам. Вчера попаднах и на ред други блогърски и журналистически, добри или лоши опити да се влее ум и разум. По-късно дойде ред на социалните мрежи с по-кратки, преки и нападателни писания по темата. За капак, близка приятелка с назидателен тон ми каза непременно да гласувам, защото обратното е безотговорно. После се погрижи и да ме информира за кого да гласувам – бил модерен, зелен и с леви убеждения…

Явно дълго съм спала. И продължавам да сънувам. Всъщност се радвам, че да гласуваш отново е на мода. Мога да сътворя ред послания свързани с това, вярвам, че ще е забавно, но нямам много време, а и посланията ми ще се изгубят в шумотевицата. Мислех си обаче, че мога да дам своя принос в повишаване на изборната активност, като извадя тезата, че негласуването е депресивна проява.

Част от характерните за депресията усещания са чувство на отчаяние, безнадеждност и безсмислие на всичко, персираща тъга и потиснатост, чувство на безпокойство и безпомощност, чувство на празнота, гняв и раздразнителност, чувство на вина, загуба на увереност, равнодушие, липса на мотивация, хронична умора, липса на енергия, летаргия, затруднено взимане на решения, пасивност, страх за бъдещето, социално отдръпване и т.н.

Част от доводите на негласуващите са абсолютно идентични. Какво мога да кажа?

– Гласувайте и/или потърсете консултация със специалист!

*снимката намерих в нета, за съжаление автор не беше отбелязан

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s