Групови игри за запознаване

smailЛятото е тук. Обучения, тимбилдинги, лагери и занимални дебнат от всякъде.  Блогът ми напомня това със статистиките си, в които личи, че се появявят все повече посещения свързани с търсене на групови игри, запознаване и опознаване. Решавам да откликна на търсенето 🙂

Както знаете, ако наминавате често тук – игрите могат да се използват в произволна група от малки и големи. Добре е занятието да стартира с разкършване, протягане и леко физическо загряване (дори да се изразява само в махова с ръце и крака, пак ще вдигне тонуса на участниците и ще разчупи атмосферата).

Изпей името си

Предложете на груповите членове и да изпеят или да изкрещят името си. В началото заедно, после поотделно, после пак заедно. Ако групата откликва, може да предложите още няколко кръгчета, в които участниците да кажат как се чувстват днес, какво е любимото им ястие, от къде идват, какво очакват да се случи и т.н. в песен.

Граф Дракула

Играта е чудесна за опознаваща се група. В началото водещият може да предложи на участниците да кажат още веднъж имената си, защото това е важно за играта. „Промото” може да е различно. Историите за вампири са на мода от няколко години и предложението „да поиграем на Дракула” се приема добре и от възрастни и от деца. В началото водещия приема ролята на вампира – той гони участниците и когато стигне някого, слага два пръста на врата му „вампирска целувка”. Но, участникът може да бъде спасен, ако всички от групата извикат името му. Тогава „вампирът” го пуска и подгонва друг. Ако не всички са извикали името на „жертвата”, тя също става вампир и на свой ред започва лови хора. Играта свършва, когато водещият прецени или когато всички „вампирясат”.

Другият в мен

Ако хората в групата се познават, може да им предложите да използват реквизит или да нарисуват лице на дланта си. После един по един да се представят на групата, като някой друг. По желание, може да направите обсъждане до колко другата личност е свързана с тях – има същите или противоположни качества. Преди обсъждането, не забравяйте да напомните на участниците да излезнат от роля и да бъдат себе си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s