Групови игри

Eyes-ClosedФокус – екипен дух. Игрите са предназначени за произволен тип групи от възрастни и деца. Могат да бъдат използвани в професионален или любителски контекст. Успехът им зависи от доизпипването на детайлите и съобразяването с нагласите и спецификите на групата, в която ще бъдат използвани. Имайте едно наум, когато предлагате тeзи игри. Много хора биха имали съпротиви и задръжки, заради по-близкият контакт.
Може да започнете с физическо загряване и да предложите за начало групата да направи кръг, после да се обърне на 90 градуса и всеки да разтрие гърбът на този, който е ред него. Това ще отслаби съпротивите. Важно е да направите уговорката, че всеки трябва да даде максималното от себе си и да гарантира, че наранени няма да има.
Здрав, здрав носи
Идеята на това упражнение е всеки да позволи да бъде носен и на свой ред да носи всеки. Ако работите с деца, може да осигурите одеяла или брезенти, за да се дърпат и носят с тяхна помощ. Ако групата е по-голяма може да формирате два отбора и да създадете състезателни условия. Идеята е, че никой не стига от старта до финала сам – носи го групата. Как става това е нещо, което оставяте на въображението на участниците.
Падам!
Един доброволец и група събрала се в кръг около него. Той се върти със затворени очи в една посока, групата се върти в друга. В моментът, в който е готов, доброволецът казва „Падам”, отпуска се и полита в произволна посока. Групата обединява сили в това да го задържи. После да провери доверието с в групата е поканен някой друг.
Групова прегръдка
Предложете на групата да направи кръгче и всеки да сложи ръка на рамото на другия. Трябва да се образува нещо, като групова прегръдка. После предложете на групата да направи малка крачка назад, а после всеки да се наведе напред и да вдигне единия си крак във „везна”. Така всеки поддържа околните, а те него. Кулминацията на упражнението е да предложите на групата да се погледне в очите. Това почти сигурно ще предизвика смях и ще наруши баланса.
След това може да повторите упражнението или да предложите на груповите членове да се аплодират взаимно.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s