Не само забавни игри

Нова порция загряващи игри. Леки, забавни и разчупващи атмосферата. В зависимост от целите на групата, могат да бъдат допълнени с въпроси изследващи как са се чувствали участниците по време на играта.

Добрата стара бутилка

Едва ли има човек, който да не е играл на „шише”. С леко модифицирате, играта може да бъде приложена успешно в групова работа – с цел разчупване на атмосферата, опознаване или насочване на вниманието в определена посоча. За целта ви трябва, разбира се, бутилка и изясняване на целите.
В началото може само водещият да задава въпросите, например – „Този, когото бутилката посочи, ще разкаже ярък спомен от детството си.” И така нататък…

aindianciХауг

Играта може да бъде в произволна група, на открито или на закрито. Трябват ви две успоредни линии – нарисувани или очертани с въжета. Разстоянието между тях трябва да е около 3 метра. Групата се разделя на два отбора и всеки застава зад линията. Инструкцията е, че човек от единият отбор се обръща към човек от другия отбор и му казва „Хауг”, предполага се, че на индиански това означава „Ела”. Другият участник е длъжен да приеме предизвикателството.
Двамата започват бавно да се приближават един към друг като се гледат в очите. Смехът е забранен, този, който се разсмее, трябва да се присъедини към противниковия отбор. Двата отбора са свободни да направят каквото преценят, за да разсмеят противниковия играч, но без да прекрачват чертата.

Тайфун

Водещият дава инструкция на участниците в групата, че трябва да се движат из стаята с протегнати напред ръце, като се разминават с другите участници трябва да ги гледат в очите, но не и да ги заговарят или да им се усмихват.
След известно време Водещият дава инструкция на груповите членове да образуват кръг и да се хванат за ръце. Когато са готови, той разкъсва кръга на произволно място и казва, че тук се е заформил тайфун, а, назовава името на най-близкия до него групов член е окото на бурята, което увлича всички след себе си, показва на човека как да се завърти, така, че да образува относително стегната спирала от хора.
После тайфунът тръгва да обикаля, а водещият казва накъде, наляво, защото вдясно има голяма планина, надясно, защото вляво има град, който тайфунът ще спаси… или не…
В даден момент тайфунът утихва, а участниците един след друг са интервюирани как са се чувствали по време на играта.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s