Нещо между другото

ттдАко не знаете да знаете че:

– Когато са на непознато място и не знаят на къде да се отправят, повечето хора са склони да тръгнат надясно.
– Между външният вид и престъпването на закона има връзка. Красивите хора са по-малко склонни да извършат престъпление.
– Мъжете и жените по различен начин виждат престъпленията. При грабеж, например на чанта, жените с подробности си спомнят реакцията на жертвата, а мъжете помнят повече подробности за престъпника.
– Спокойните хора срещат по-малко съпротива. Хората, които разпалено защитават гледната си точка, намират и по-разпален отпор.
– Продавачите ежедневно но ни прилагат психологически трикове. Например промяната на „1 банан – 25 ст.” на „1 банан – ¼ лв. „ може да увеличи продажбите наполовина.
– В магазините за дрехи знаят, че жените са склонни да пазаруват от кошове и разхвърляни стилажи, защото имат усещането, че там ще намерят нещо интересно. И редовно уреждат „разпродажби”.
– Отбори, които играят в черно, получават повече наказания от съдиите. Данните са от статистиките на Националната хокейна и националната футболна лига на САЩ.
– Добрите оценки се помнят повече от лошите. Ако детето ви е забравило да ви съобщи за някоя тройка, не го съдете строго, най-вероятно наистина е забравило.
– Повечето мъже твърдят, че са имали около 7 сексуални партньорки, повечето жени твърдят, че са имали около 4 сексуални партньори. Сметката не излиза, нали? Двата пола помнят или интерпретират контактите си различно. Това се дължи на факта, че повечето мъже считат, че е по-престижно да имат повече „забивки”, жените – обратно. Истината е някъде по средата – 5-6 партньора за един човешки живот.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s