Свещ за човечност

Днес в социалните медии тръгна нова инициатива породена от зачестилите случаи на ксенофобия. Не пропускам случай да апелирам за човечност и да запаля свещ, затова с удоволствие популяризирам това:

Candle_1Днес, в 20,30 да запалим по една свещ пред църквата “св. Неделя” или на прозореца си против надигащата се ксенофобия в България.

„Някакви хора се постараха тези дни да запалят огъня на омразата в България. Те няма да успеят. Да им покажем, че има друг, по-силен огън – този на човечността и на желанието да помагаш, не да нараняваш. Ако вярвате, че добротата е по-важна от омразата, запалете свещ тази вечер на прозореца си, на площада пред църквата „Св. Неделя“, където и да сте, в който и да е град или село, излезте на площада и запалете свещ – в 20:30.

Инициатори на групата и събитието са:

Даниел Стефанов, Христо Христев, Огнян Георгиев, Георги Ангелов, Иван Бедров, Красимир Янков, Ивет Добромирова, Момчил Инджов, Ралица Ковачева, Константин Павлов, Асен Генов, Росен Цветков, Аделина Марини, Пламена Тодорова, Димитър Бечев.

Това е една акция против надигащата се ксенофобия в България.

1 Comment

  1. Няма да успеят, защото вървят против логиката на епохата. И всички обстоятелства са против тях. От ден на ден ще им става по-трудно, най-вече от зараждащото се ново, масово съзнание, че разделението с цел противопоставяне е източник на всички нещастия между хората. Живеем в интересни времена. Приготвяйте се за още по-интересни. Само след 20-30 години светът няма да има нищо общо с начините на живот и мислене, които познаваме днес. Виждаме го всеки ден и в работата с децата. Расте поколение от качествен нов тип, на което още на 5 годишна възраст вече не му минава и един процент от стария булшит, с който цял живот са ни държали в подчинение – нас и нашите родители. Децата виждат през теб и през фалшивото ти поведение все едно си от оризова хартия. Усещат лъжата от километри и бягат от манипулацията като дявол от тамян… И това още преди да са научили азбуката. Интересно ми е как ще ги контролират с разделение, въз основа на страха, омразата и противопоставянето, когато станат зрели индивиди на по 20-30 години… Определено има какво да научим от тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s