Премиера на поетичен филмов разказ

„Ром Кихот“ е филмът който ще открие  Sofia biting docs в четвъртък вечер в Дома на киното. Идеята на фестивала е да представи селекция от награждавани документални филми свързани с човешките права, интеграцията на малцинствата, проблемите на околната среда и други важни и вечни теми. След прожекциите са предвидени срещи с екипите на филмите, дискусии и ликции по засегнатите теми.

DALILAЗад романтичното заглавие стоят четири различни истории от ромската махала в Кюстендил и екип, с който съм лично и професионално свързана. С удоволствие ще гледам филма отново, защото е стегнат и неочакван разказ за ромите и за техните нагласи, мечти и отношение към живота.

Ако пропуснете прожекцията, имайте предвид, че филмът ще бъде на разположение и за обучения, семинари и дискусии. Авторите твърдят, че никоя група зрители не е прекалено малка за тях и са на разположение при времева вазможност да разкажет за работата си и да участват в обсъжданията по темата. Подробности може да намерите на сайта на филма http://romaquixote.com/bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s