Толкова много хора и толкова малко музеи

Снощи беше нощта на музеите. Изводът от тази сутрин е – в София има твърде малко музеи! Мисля, че никога не съм виждала площад „Батемберг“ толкова пълен, без да има концерт на него. Центърът на София буквално вреше от хора. Посетеността на събитието искрено ме изненада. Но, когато се събират тълпи по повод културно събитие, няма как да не се почувстваш добре, независимо от проблемите, които това създава.

В „Двореца“ беше затруднено влизането, излизането и разминаването… дишането също. Археологическият музей беше буквално непристъпен – опашката от желаещи да го посетят се виеше на десетки метри отпред. За първи път стъпих в Полиграфическия музей и съм искрено очарована – експозицията е голяма и интересна. Студентите-доброволци, които показваха и обясняваха елементарни, но ефектни физически опити бяха страхотни!

946942_506643799390929_2032496573_nА това е снимка, от събитие около Софийска градска, което не посетихме. Искрено съжалявам за това. Поздрави и прегръдки на Алберто Стайков! Той прави наистина прекрасни неща за децата!

2 Comments

  1. Вчера в Добрич всички музеи бяха затворени (в ремонт са по програма „Йовковият Добрич“ от около половин година); отсрами ни само Художествената галерия. В този ред на мисли, по-добре малко музеи, отколкото никакви.

    1. Да, съгласна съм! Може общината да инициира „нощ на музеите на патерица“. Мисля, че решаваща за големия интерес беше точно съпътстващата програма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s