Обектът, кадърът, светлината…

Дълго време отлагам купуването на хубав фотоапарат. Да откриеш фотоапарата който лежи добре в ръцете ти сигурно не е чак толкова трудна задача. Просто малко време и съзнателно усилие. Но пък е безкрайно важно, ако наистина имаш отношение към снимането. И се убеждавам отново и отново колкото пъти взема в ръце апаратите на приятели. Избрани от мъже, те са ми винаги тежки и неудобни.

От години предпочитам сапунерките. Без проблем ги разнасяш навсякъде, а и параметрите и цените им вече се засичат с по-недобрите любителски фотоапарати. И още нещо. Сдобиването с фотоапарат, който има друга плътност в ръцете ми ме плаши. Всеки, който е в състояние да изгуби минути, часове и дни в търсене на идеалния кадър знае за какво говоря.

Онзи метафизичен момент, в който не съществува нищо друго освен обектът, кадърът, светлината… и ти в старанието си да ги композираш. Не заради нещо… просто защото така. Сигурно това означава да имаш хоби. И явно трябва да призная, че моето е фотографията и не е грях да и посветя време, усилия и пари.

Ще се радвам скоро да направя и фотоблог. До тогава – няколко чужди снимки, които ме накараха да подскачам на опашката си от удоволствие. Хубав ден! Фотографите са съответно: Емил Марков, Sahir Abaci, Sutarmin

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s