„Чехльо* с пухльо” или eдин за теб, един за мен!

Не обичам да пускам постове в стил „дамско списание”. Вчера, обаче се усетих така раздразнена, че се налага да изплюя беса си, иначе ще се утаи и ще ми остане в душицата. Ще фуча, ще заклеймявам и ще съдя! И написаното ще звучи като дамско издание с нездравословен феминистки уклон! И не се извинявам!

Въпреки, че – не, не съвсем! Повечето от споменатите издания третират мъжете като слабоумни индивиди, които е изключително просто да манипулираш. А е препоръчително да ги манипулираш, защото това  e най-лесният начин да се сдобиеш със законен малоумник. Който, освен, че се задължава да плаща всички сметки, е също  длъжен и да ти осигури платен и комфортен отпуск по майчинство докато децата станат на 36… години, не месеца!

Като цяло, жените са кофти тръпка! Не стига, че те издебва в момент на слабост и се настанява в къщата ти, но е и на мнение, че доста по-добре от теб знае как трябва да изглежда тя – къщата и моментално започва да я ремонтира! Обаче очаква ти да местиш гардероба! И да ремонтираш, всъщност. Тя е призвана да те научи как да живееш! И да ти избере пердета!

Освен това, ежедневно намира за какво да е недоволна и държи най-подробно да ти обясни защо е недоволна. Предимно е недоволна от теб. Ако не е недоволна от теб, е недоволна, че не искаш да чуеш от какво е недоволна. А тя е много недоволна!

Ох, забравих, че темата е друга! Темата са мъжете по-лоши от жени на средна възраст. Кога бе?! Как стана така?! Кога се появи странната порода на чехльовците?! Седи си той по чехли (за предпочитане в дома на мама) и разсъждава върху международното положение. Много е горд, че има мнение по всички въпроси и знае поименно и пономерно ритнитопковците от отбора на „Ман Юнайтед”.

Обиден е на обществото, защото то не му отдава заслужено уважение и място в себе си (нищо, че с нищо не е заслужил по-добро място). Как да не е обиден човекът – той от малък си знае, че е център на Вселената! А си е позволило това общество да го изтика в периферията! С право е обиден! И с право няма да си мръдне пръста! Ще си стои отстрани и само от време на време ще проявява добрата воля да съобщи на социума колко го е закъсал!

В случай, че не е безработен и е прехвърлил 35, има около 35 необвързани приятелки, които смятат, че не е изключено да създадат семейство с него (та майка им да мирне най-сетне и да спре да ги тормози). Той не е кой знае какво, но има относително добра лична хигиена и не мляска докато яде ( Зер, омръзнало им е на жениците да не са си намерили още мъж, когото да ремонтират, къщата му, де…).

На тях може и да им е омръзнало, но на него не е. Той чака любовта на живота си. И съвсем ясно си я представя. Тя има апартамент и кола (защото е важно да го вози като се напие), освен това – печели добре (той е мъдър, готов е да и прости факта, че има доход с пъти по-висок от неговия… стига, разбира се,  да не му го завира често в лицето).

Освен това, потенциалната любима ще е умна и ще е категорично убедена, е той е съвършен! Способна да оцени интелекта му и да се възхищава искрено на великолепната му личност. Тя ще има и чувство за хумор, ще се смее на вицовете му и никога няма да казва, че дядо и е разказвал същите. Освен това ще е хубава. И е само въпрос на време да я срещне.

А, когато това стане, ще се премести при нея, ще я удостои с честта да пере чорапите му и никога няма да погледне друга. Е, освен ако, не е в командировка и титулярката никога няма да разбере, че е кръшнал…

Презрението е уморително! Но се преситих да срещам мъже с поведение на медузи. И с морал на такива! Нормално ли е това? Кога и как се е случило?

* Терминът „чехльо” вземам назаем от приятелка на приятелка. Под него да се разбира мъжки индивид в трудоспособна възраст, който отказва да се държи като мъжки индивид в трудоспособна възраст. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s