Какво не е наред

Снимката е на Весела Ножарова, вчера попаднах на нея през една от социалните мрежи.

Открийте грешката!

Това е храмът посветен на Св. Параскева. Намира се на „Раковски“ и „Симеон“. До вчера това беше любимият ми храм в София. Освен, че е много красив, без да крещи с помпозност и размери, има прекрасна акустика, прекрасен хор и красиво дворче. Беше откровение да поседиш в това дворче, да послушаш хора или тишината, която не е характерна за центъра на София. Винаги, когато изпитвах нужда да запаля свещ и да помълча, отивах там.

Вече не! Дори не посмях да мина днес, за да видя колко точно са обезобразили фасадата. Не мога да си представя на кой титан на мисълта му е притрябвало да махне решетка от ковано желязо, за да сложи БЯЛА пласмасова дограма! Не съм ядосана. Тъжна съм. Болно ми е. Тази безумна кръпка е олицетворение на цялото ни общество.

Преди време Дядо Николай облепи с тапети храм „Св. Марина“ в Пловдив и съсипа стенописите. Прокуратурата реши, че няма законово основание да го подведе под отговорност. Да налепиш тапети в храм не е престъпление. Да извършиш посегателство срещу добрия вкус не е престъпление. Да съсипеш църква не е престъпление. Да откраднеш чистото „Амин“ на хората е престъпление.  Останалото е просто външна проява.

Advertisements

One thought on “Какво не е наред

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s