Бимбо илюзия

Забелязала съм, че нищо не ме прави така щастлива, както италианската музика… може би, италианската кухня, всъщност. Това е в главата ми днес.

А, днес, днес освен ден без тютюнев дим е и официалният празник на блондинките. Безименните магадански учени, които медиите обичат да цитират твърдят, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. „По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект получил името „бимбо илюзия“ (бимбо = хубав и глупав).”

Моите наблюдения сочат, че повечето мъжете оглупяват като се изправят срещу хубава жена с произволен цвят на косата. И, това, всъщност е прекрасно, човек трябва да вярва на природните си инстинкти. Само се чудя дали лъжите и съзнателното причиняване на болка са природно присъщи на определени хора или са кофти резултат от факта, че същите хора не чуват достатъчно добре природните си инстинкти…

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s