Пожалете ги тия хора!

„Трус с магнитуд от 3,8 степен по Рихтер е било регистрирано в 10,23 часа, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките.”

В това влакче на ужасите 3.8 не е вече новина. Обаче, някоя мъдра глава в момента е пуснала полиция и пожарна из Перник да призовава за спокойствие с мегафон. Мегафони и спокойствие в едно изречение! Пълен абсурд! Пожалете ги тия хора! Земетресенията им стигат! Бива ли и властите да ги тормозят!?

1 Comment

  1. В наредбата за общинските жилища пише, че право на настаняване имат хора „жилищата на които са станали негодни за обитаване в резултат на природни и стихийни бедствия и аварии или са застрашени от самосрутване”. Само че тези жилища са раздадени на „платежоспособни лица”, които им правят основен ремонт и ги купуват без да им трепне окото, въпреки че редовно попълват документи, в които се представят за бедни и нуждаещи се. Един конкретен пример: апартамент 126 в софийския квартал Борово, бл. 222, вх. Е е предоставен от отзивчиви чиновници на работещ в частна фирма охранител и вече минава в категория лукс. Питали ли сте се някога защо за всичко институциите поставят толкова изисквания и ограничения – отговорът за България е: за да има плщане под масата. За всеки платил изискванията и правилата не важат, а за всеки отговарящ на изискванията и отказващ да плати се фабрикуват нови ограничения, а в повечето случаи даже без тях съвсем безочливо и нагло получава отказ и отхвърляне. Друг такъв всеизвестен пример е ваденето на ТЕЛК. А знаете ли какво представлява българското правосъдие – дали система за налагане на справедливост, или такава за съзаване и поддържане на взаимоотношения роб-господар (роби са бедняците, а господарите купуват „правосъдие”, което им осигурява още по-силен натиск над робите)?!…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s