Живот в стъпки по пясъка

Получих книгата като подарък за рождения си ден от една от най-прекрасните жени, които познавам. Искам като порасна да стана като нея! Прочетох я в един парк под неувереното мартенско слънце докато чаках дъщеря си от балетна репетиция. Книгата е интересно преживяване. Най-женската книга, която съм чела от много време насам.

Героините и са безкрайно различни от Бриджит Джоунс, Кари Брадшоу и по-неименитите им посестрими, които владеят книжния и филмов небосклон в момента. Съвсем различни. Летят със самолети и пишат мейли, но сякаш живеят в по-миналия век. В продължение на десетки страници упорито отказвах да приема правдивостта на образите. Авторката сякаш, не просто ме подвеждаше, а откровено мамеше и пълнеше небето със захарен памук.

После се предадох. Почти с неудоволствие признавам, че тази чувствителност е много по-моя и много по-искрена от разпространената. Аромат на домашен хляб и кротка сила са усещанията, които ми останаха, след като затворих последната страница.

7 Comments

 1. С много вълнение прочетах тази книга! Толкова женска и толкова дълбоко докосваща! Горещо я препоръчвам на всички,които искат да усетят щастието и истинността на това да бъдеш ЖЕНА!

 2. Твоят пост ме заинтригува и отидох да потърся книгата в „Хеликон“, но я нямаше и не бяха я чували…От къде мога да си я купя?:)

 3. Книжарници, в които вече можете да намерите „Живот в стъпки по пясъка“:
  1. Книжарница „От А до Я“ – гр. София, кв. Лозенец, ул. „Драгалевска“ N1
  2. Книжарница „Петър Берон“ – гр. София, ул. „Цар Иван Шишман“ 2
  3. Книжарница „Български книжици“ – гр. София, ул. Аксаков 10
  4. Книжарница „Нисим“ – гр. София, бул. “Васил Левски” № 5

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s