Получих урок

„Човекът на когото най-много се възхищавам е…” Сигурно съм писала такова съчинение като малка. Нямам спомен кой е бил този човек. Днес имам повод да го напиша отново. Защото искрено и се възхищавам. И съм безкрайно горда!

Човекът, на когото най-много се възхищавам днес, е на десет години. Казва се Деница. Миналата седмица каза, че има много играчки, с които вече не играе и иска да ги даде за благотворителност. Седна и направи инвентаризация. Спомни си историята на всяка играчка, кой и кога я е подарил, с кого е била, когато най-много си е играла с нея. Не и беше лесно. Оказаха се по-скъпи, отколкото предполагаше, но не се отказа. За някои каза: „Не съм готова да се разделя с това.” Не настоях. Събра се една хубава голяма торба.

Аз помогнах с избора на кауза. Дени одобри. С играчките и ще играят деца на бежанци. Дано ги харесат.

Ето защо: „Получилите бежански статут семейства започват да градят живота си отново. Oбикновено те нямат работа, жилище и вещи. За да създадат нов дом в България, се нуждаят от мебели, чаршафи, пердета, одеяла, покривки, готварски съдове, прибори, различни електроуреди, дрехи, обувки, играчки за децата.

В Специалните домове за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в квартал Бусманци на София и в град Любимец се настаняват нелегални имигранти, както и хора, търсещи закрила и очакващи регистрация за процедура в Държавната агенция за бежанците, понякога това са цели семейства с деца.”

Ето и линкът с по-подробна информация и адреси на пунктовете. http://timeheroes.org/zvezda/24

3 Comments

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s