42 и други въпроси

Днес е денят на хавлията. Ден, в който чешитите, почитателите на фантастиката и на Дъглас Адамс носят със себе си хавлии навсякъде. Защото, както се знае – хавлията има важно психологическо значение! Винаги и навсякъде! А, в ден като този дава повод за безобидни зевзеклъци. Честит ден на хавлията! Това са шепа набързо събрани цитати от Дъглас Адамс. Най-любимият ми е този с четвъртъка, нищо, че по правило, не разбирам и останалите дни от седмицата!

Никога не съм ги разбирал тези четвъртъци.

Тази планета има – или по-точно имаше – един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувстваха нещастни.

„Дори безнадеждното пътуване е по-добро от това да пристигнете тук.“

Въпросът и Отговорът взаимно се изключват. Ако знаеш едното от тях, е невъзможно да узнаеш другото. Невъзможно е и двете неща да се узнаят някога в една и съща Вселена.

Винаги съм вярвал, че шансовете да разберем какво наистина става, са толкова абсурдно нищожни, че е най-разумно да кажем майната му на всичко и постоянно да си намираме работа.

„Боже, Боже, Боже, пази ме от последствията на предишната молитва. Амин.“ Това е. Повечето от неприятностите, с които хората се сблъскват през живота си, идат от факта, че забравят втората част.

Всички важни промени са станали, преди да ги има нещата, които е трябвало да се променят, и в последна сметка нещата се оправят от само себе си.

Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо онези, които най-малко са способни да вършат това!

Е, това е вече върхът – каза първата игуана. – Животът е странно нещо – каза втората игуана. – Какъвто си го направиш, такъв ще е – заключи първата и отново потънаха в мълчание.

Действителността често греши.

Времето е химера – каза той. – А времето за обяд – двойно по-голяма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s