Още веднъж, отново, пак и пак…

„Нищо ново под слънцето!”

Казали древните. И никой до сега не ги и опровергал. Е, да, доста нови неща. Тези, древни, ходели в хитони и тоги. От тогава, дори само в модата – доста нови неща. Казват: „добре забравени стари”. То, някои, дори не ги оставят да остареят. Интерпретират ги пак и пак. Пример – миниполата. Ако опира до обществена гордост – е, как не! Моля ви се! Двигатели с вътрешно горене, самолети, подводници, Фейсбук. Много нови неща си имаме! Обаче щом опира до емоции… нищо, нищо ново под слънцето!

Съвсем като „едно време“

Съвсем по същия начин боли несподелената любов. И отхвърлянето. И продължаването нататък е също толкова трудно. Съвсем по същия начин е риск да отвориш сърцето си. Да влезнеш в интимни отношения. Ако не те наранят –  рискуваш ти да нараниш. Няма да боли по-малко. Просто няма да боли теб.

Преди време

Преди време попаднах на една книга, която откровено ме скандализира. Тезата на автора беше, че съблазняването е вид изкуство или направо наука. А теоретизирането в тази наука е възможно, защото „Хората се влюбват, когато чувстват недостиг. Някакъв – какъвто и да е. Влюбването е депресивна проява. Признак е на  неувереност, непълноценност и желание да избягаш от собствената си реалност.”

Всяко гърне и всеки похлупак

Мисля, че толкова се вбесих, защото трябваше да призная, че е прав. И защото предлагаше този недостиг да бъде манипулиран и използван. Ей, така – за лични цели. За да докаже някой, че може да изманипулира и съблазни повече хора. Че може да играе тази игра. Някак елегантно, въпросният автор избягваше да каже, че нуждата да сложиш повече „скалпове” на колана си – също е признак на личностен недостиг. И милите хора, които го правят са ужасяващо нещастливи.

Все същата грешка

„Връзките ми продължават около две години.” ;

„Все се влюбвам в неправилния човек.“;

„Писна ми да гледам един и същ филм.“;

От колко свои приятели сте чували това? Колко пъти сте го казвали? Това или нещо много подобно на него. Удивително е за колко различни един от друг се имаме. За колко уникални. За колко специални. И колко много си приличаме. Да – моите грешки не са вашите грешки. Моите омагьосани кръгове не са вашите омагьосани кръгове. Общото е, че имаме навика да ги завъртаме. Отново и отново. Понякога с различни хора, често в различни ситуации, но…

Отново и отново

За домашно! Моля, бъдете искрени със себе си! Дефинирайте типичните проблеми, в които се вкарвате. Не само, тези в личните отношения – визирах тях, защото са най-болезнени.  Ако разпознатите ситуации ви устройват – браво, давайте все така. Но, ако не… открийте качествата, които ви вкарват там. И, по желание, но само при добро желание, ги променете!

„Ключът от палатката”

е в безпощадната искреност. Не е лесно да избягаш от себе си. Просто, понякога се налага. Бях си обещала да не давам съвети. Но вече мирише на Коледа. А края на годината е време за равносметка. А, тя, може да не е толкова горчива, ако се започне от сега.

Ето новината

Адът не са другите, адът е липсата на промяна!

6 Comments

 1. „La donna è mobile“…и така хубаво е, че сме жени…цветни, променящи се, търсещи. Случва се да грешим, да сме наранени – но това е малка цена за ураганите от емоции, до които се докосваме. Защото не равновесието е това което ни прави живи, а неговата липса.
  By the way…руса ли си вече?;)

  1. Напълно съгласна с казаното:)
   И – не – бе не съм 🙂 оказа се, че не е толкова лесно от червенокоса да стана руса… все някой ме убеждава, че ще осатна без коса, ако опитм да го постигна. Не знам тази заплаха ли ме спира или фактът, че съвсем нямам време в последно време 😦

 2. Е то и красивият лебед е бил грозно пате в някакъв момент. Риск му е майката, а и коса расте :))

  1. Да, бе 🙂 най-готиното, което можеш да чуеш на излизане от фризьора 🙂 „Нищо, тя ще порасне!“

 3. Както винаги уцелваща моментното ми настроние, хъм мила Мила, почва да се замислям дали не живееш в моята глава, с тази малка разлика, че си много по силна и борбена от мен. А по въпроса за русото, дай да ти купя една руса перука (wasentme)

  1. Ечо, великите умове мислят еднакво 🙂 По въпроса с русото, като една истинска риба, плувам в в две различни посоки 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s