Този град, в който край реката „редят се, редят се тополите”

Кой е най-добрият град за живеене

За поредна година „Дарик радио” преброява местните патриоти. И нищо лошо, добре е да се знае къде са най-много. Във временната класация Хасково е на 8-мо място,  София на 11-то. Добре, че изобщо е в класацията.  Избрала съм неправилния град, май.

Много обичам родния си град

А покрай класацията научих и забавни неща за него. „Хасково има стара слава на град с много увеселителни заведения и дори е наричан „Градът на стоте кръчми”. Но днес по-правилното определение би било „Градът на модерния спорт”. Тук има ледена пързалка, игрище за плажен волейбол, картинг-писта и дори площадка за скейтборд, както и два стадиона.”

И още по-забавни

– нито един откраднат автомобил за цяла година;

– 34 детски градини с достатъчно места за всички;

– околна среда без промишлени замърсители;

– няма кино и мол

За киното – кофти! За мола – какво лошо?! Хасковлии ходят на кино в Стара Загора. Но не ходят на опера там. Поне аз не съм чула. В Хасково няма река, нищо, че песента на „Щурците” е вдъхновена от хасковската река. Често разхождам приятели в Хасково. Питат „това къде е”, „онова къде е”. То, обикновено се оказва „от другата страна на реката”. Веднъж ми реагираха: „Бре, тая река, хем я няма, хем постоянно минаваме през нея?!”

Гласувайте за Хасково!

 

Зарадвайте ме 🙂

7 Comments

  1. Rма даже две реки, или рЯки, другата е горе от Хисаря към млада гвардия, макар че основната си е тая с тополите, от която в централната част нито тополи, нито река се вижда 🙂

    Ама нищо, затва пък ще имаме карго летище, сигурно да обслужва ДГ пазара, че туптан търгашите не насмогват на логистиката с бусовете 🙂

    1. Градът е Пловдив,по дължината на двата бряга (в града) се разполагат топола до топола….:)нали Стара Загора е градаът на липите,Пловдив е на тополите:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s