Колко трябва да си силен, за да си позволиш да си уязвим?

Един типичен образ

Тя. Тя е на възраст от 20 и няколко до 40 и няколко. Има добро образование. И добра кариера. И обещаващо бъдеще. Умна е, отговорна е, разполага и с идеи, и с опит. Грижи се за себе си. Изглежда добре. Понякога, дори има мъж. Или двама. И още няколко потенциални. Защото е секси.

Тя не се чувства щастлива

Най-често се чувства уморена. И преситена. С нищо не можеш да я изненадаш. Умът и е бърз, езикът, още повече. Преценява те и те класифицира докато успееш да кажеш „добър ден”. Рядко дава шанс да я опровергаеш. Рядко можеш да я опровергаеш.

Коя е тя?

Познавам тази жена. Попълвам този образ. Повечето ми приятелки го попълват. Борбени и можещи жени с по една голяма мечта – да бъдат уязвими. Да има кой „да ме вдигне, когато подгъна крака”. И по възможност – да спи в леглото ми.

Тя е таралеж

Винаги е готова да те убоде. И винаги е готова да се скрие зад бодлите си. Бодличките? „Мъжете вече не са мъже!” „Те са слабия пол!” „Те са безотговорни!” „Отказват да пораснат!” „Мъжете са страхливи!” „Винаги са в състояние да те предадат! Затова е важно да не им го позволяваш!”

Колко трябва да си силен, за да си позволиш да си уязвим?

Един типичен образ

Той. Той е на възраст от 20 и няколко до 40 и няколко. Има добро образование. И добра кариера. И обещаващо бъдеще. Умен е, отговорен е, разполага и с идеи, и с опит. Грижи се за себе си. Изглежда добре. Понякога, дори има жена. Или две. И още няколко потенциални. Защото е секси.

Той не се чувства щастлив

Най-често се чувства уморен. И преситен. С нищо не можеш да го изненадаш. Умът му е бърз, езикът, още повече. Преценява те и те класифицира докато успееш да кажеш „добър ден”. Рядко дава шанс да го опровергаеш. Рядко можеш да го опровергаеш.

… и така нататък

5 Comments

  1. Мила, днес за първи път влизам тук и това е третата статия, която чета… и която ми харесва!

    Точно този въпрос – да си позволиш да бъдеш уязвим – ме занимава напоследък. Страхотно си описала ситуацията. Само решението не виждам.

    1. Много, много благодаря! Много се радвам!
      Преди време си обещах да не давам съвети 🙂 но, ако не бях го напралила, щях да кажа: „Трябва да си много силен, за да си позволиш да бъдеш уязвим. Но, ако не си го позволиш… просто нямаш шанс да се влюбиш 🙂 а признанието „празно ми е“ е безкрайно по-тъжно от признанието „разбиха ми сърцето“ 🙂

  2. Не силен, а смел трябва да си според мен… За жалост смелостта съдържа малка доза глупост/риск/неблагоразумие и това не се вписва в представата за добро поведение примерно на хората, които си описала горе.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s