Колко е тя зимата?!

Стар виц

Помните ли този виц: Засукана млада репортерка стои насред торището на високи токове и взема интервю от овчар-ветеран. Говорят си за нещата от живота. И тя пита:

–         Дядо, а къде се къпеш?

–         В реката, моето момиче.

–         Дядо, ами през зимата?

–         Е, колко е тя зимата – шест месеца има-няма…

Лошо нещо е зимата

Много сняг, малко слънце, „всеки бяха в вкъщи и се крий”. Стискаш зъби, гледаш да не гледаш наоколо, защото и другите стискат и все по-лошо гледат. Дори в огледалото избягваш да поглеждаш, защото една депресийка наднича зад рамото ти и аха – да те захапе за врата.

Но, не е най-лошото зимата

Най-лошо е наесен. Най-лошо е очакването на зимата. Защото, в тегавото очакване, най-лошия въпрос, който може да си зададеш е „Кой ще топли зимата?” Кой ще те обича, кой ще вярва в теб, за кого ще сипеш вино в чашите, до кого ще се гушнеш… ако ти е „малко самотно” ти става „ужасно самотно”. И депресията не хапе, а направо ръфа живи меса!

Обаче…

Да се обърнем към фактите! Астрономическата зима започва на 22 декември, за справки „Гугъл”. Сега да се обърнем към мен! От години разправям, че зимата свършва на 1 януари. Просто, защото вече не я чакам. Нали е тук! Чакам пролетта! С целия шум и вятър между ушите, който носи.

Та, така!

Колко е тя зимата?! Десет дни – има-няма! И – съвсем достатъчно! Стигат да и се порадваш! Колкото до това „кой ще я топли“… аз ще я топля! И своята зима, и зимата на хората, които обичам! Добре е дошла!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s