Правото на мнозинството

Този пост е поръчан от моята приятелка и колега Марта

Казусът

Градски транспорт. Не кой да е – софийски градски транспорт. Едно свободна място – две жени. Бременна и възрастна. Малката, евентуално, важна подробност – бременната е много бременна, възрастната не е много възрастна. За сметка на това – много сърдита. Така, като само една част от не-много-възрастните жени могат да са сърдити. На света, на живота, на теб… щото си ги погледнал или щото нe ги поглеждаш. Чудно, какво точно не им е наред на тези дами, ама това е друга тема.

Аз твърдя

Аз твърдя, че казус няма. Мислех и да не пиша – ама после реших, че не ми пречи да се поупражня в назидателно размахване на пръст. Бременността не е болест – тя е естествено състояние. Колкото по-малко ограничения наложи и промени внесе – толкова е по-лека и приятна..

И, все пак: бременната жена носи живот, ако има нужда да поседне – правото е нейно. Няма сила, която да ме убеди в друго. Прекалено малко са ни децата, за да не ги пазим още в утробите на майките им! И, ако на обществото му липсва граждански ресурс да поиска от институциите да се грижат по-добре за поколението му, то да се постарае, поне човешки и морален ресурс да има!

На крака, ако обичате!

На крака за бременните! На крака за майките!

Може да не им отдавате чест, като ги срещате, ама се постарайте поне да им се усмихвате! В тях е покълнало зрънце. То ще направи света по-хубав, по-светъл и чист!

Заслужават специално отношение!

Advertisements

3 thoughts on “Правото на мнозинството

 1. Гмуций Клеций Пий каза:

  Хубаво послание! На крака за майките, за специално отношение и българите да налитат повече на продуктивно сношение, че се затрихме като етнос! :)) Но тук щъ да спомена още в казусъ да бъдат направени промени!!! Жената-сръдня да бъде префасонирана! Уж типизиран герой, представителна извадка от ежедневното ежедневие, а някак много изолирано „казусът“ се сърди само на нея и негодува от нейното поведение! Всеки има право на своите 100 години незадоволеност в рамките на своя 30-40 годишен съзнателен (или полусъзнателен) живот :)))
  и още: всеки може да се нуждае много повече от посядване отколкото някоя твърде бременна! (в случая сръднята-жена, може да е имала тежка операция или просто хлабаво тазово дъно с изпадащи вътрешни полови органи… без извинение! Факт! Така , че неможе да се обвинява и негодува с/у дадена персона, че реагирала така или онака! По-скоро къде са били останалите … те каменни статуй ли са били или дървени шопи от прованса?!… питам аз и не ме еня за отговора… в края на краищата и доста, адски, нагли майки съм срещал… сякаш аз съм ги докарал в това дередже! Хайде да си имаме уважението!

  • Mila каза:

   С цялото ми уважение – коментарът ви е гнусен! Разреших го, просто защото дава задължителната друга гледна точка.

   • Mila каза:

    Ако наистина заставате зад казаното по-горе – имайте достойнството да напишете собственото си име.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s