Не е страшно!

Днес за първи път дарих кръв

Кръводаряването е благородно и човеколюбиво дело. Но, до сега не съм го правила. Не намирах време. Не съм и от най-смелите, като става дума за болници. Оказа се, че организацията в НЦХТ е много добра. Медицинските лица там са безкрайно мили и грижливи. Освен, че се попълва декларация за здравословното състояние, се минава и през преглед и ако не си в състояние да дариш кръв без риск за здравето ти – просто те връщат.

Медиците дават подробни оказания какво да правиш и как да се държиш, за да не ти прилошее. Хубавото е, че грижата не свършва в момента, в който ти „изсмучат кръвта”, а продължава и след процедура, до момента, в който преценят, че си способен да си „хванеш пътя” и да го направиш с уверена крачка. Обстановката е стерилна и сигурна.

Освен торба шоколади, дават и два дни болничен. Количеството на взетата кръв в здрав организъм се възстановява за тези два дни. Не е, като да посетиш нашумяло заведение. Но е милосърден акт, от който някой има нужда.

Advertisements

One thought on “Не е страшно!

  1. Bia каза:

    Много е благородно и ако можех, сигурно и аз щях да го правя от време на време.
    Само една малка подробност – количествено кръвта се възстановява бързо, но като качествен състав – поне 6 месеца. Затова не е добре да се кръводарява повече от веднъж годишно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s