Любимо междучасие наречено „Фейсбук”

Този материал е част от щафетата „Защо използвам социалните медии”

Социалната медия, която използвам най-активно е „Фейсбук”.

Не мога да реша

Любопитството проклятие ли е? Или благословия? Ясно е какви неприятни неща може да причини на котките. За справка търсете „Сборник с народни пословици и поговорки”. Ако не ви съкрати живота, то поне ще го усложни до безобразие. Обаче, твърдя и смятам да го твърдя шумно:

Не мързелът, а любопитството движи светът напред!

Да ме прощават мързелите и тяхното аристократично самосъзнание. Човечеството го движат напред любопитните. Колкото по-любопитни, толкова по-добре. И за тях и за човечеството. Щяхме да сме си още по клоните, ако приматите не се бяха зачудили какво ще стане, ако слязат. Нямаше да сме открили, не колелото, топлата вода нямаше да сме открили. Добре, че някой космат праотец воден от любопитството си, отишъл да види какво е това светло нещо дето лумва, като падне светкавица.

Затова и използвам „Фейсбук” – любопитна съм

Като почнем с най-простичкото, но вероятно най-любопитното „човешко любопитство”. Кой какво прави, как го прави, с кого го прави… и продължим с

Любопитството на психолога – защо го прави…

Любопитството на социолога – обществото се променя и „Фейсбук” е една от проявите на тази промяна. И е любопитно да се наблюдава.

И разбира се, разполагам с неизчерпаеми количества от любопитство на журналиста.

И с инстинкта да разпространявам получената информация. Защото, както е известно:

Информацията никога не е в повече

А „Фейсбук” разполага с ресурса да класифицира информация. Простичко е, затова гениално. Има причина приятелите ми да са ми приятели – имаме еднакви нагласи, интереси, отношение към света и хората. Любима част от това отношение е, да му се усмихнеш на живота, да му се зарадваш… да се насладиш на всичко, което предлага – хубава музика, великолепен кадър, интересен текст… или възможността да преодолееш нечие малоумие, като се разбунтуваш или просто му се присмееш…

Всъщност, просто си почивам…

Знам, че много хора не понасят „Фейсбук”, защото потокът информация там ги уморява. За мен той е „любимото междучасие”. Виртуален шумен двор, в който притичвам за по малко на всеки час. Забавлявам се. Виждам приятели и им се радвам. Впечатлявам се от личните им теми или каузите им. Имам възможност да ги подкрепя. Имам възможност да ги чувствам близки. Вълнувам се с тях и с удоволствие научавам тяхното мнение, за нещата, които вълнуват мен.

Но, междучасието току що свърши! Връщам се на работа! До постване!

Advertisements

2 thoughts on “Любимо междучасие наречено „Фейсбук”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s