Какво да възкреся?!

Традиция, реалност или метафора идва Великден

Вярващите са благословени. Не защото „тяхно е царството небесно”, а заради утехата и упованието. Материалистите са щастливци. Не защото потребностите им имат шанс да бъдат задоволени напълно, а защото имат шанс да бъдат задоволени. Наближава светъл празник. И вярващи, и материалисти ще намерят причини да са доволни. Но, други вярващи и материалисти ще намерят причини да не са доволни. Защото спокойствието не е въпрос на вяра или неверие, а на отношение към себе си и към живота.

Аз, хронично променящият, от вчера  се чудя

Какво да възкреся? Какво съм загубила? Какво искам да върна? Не кого, уви, такъв филм няма. Въпреки, че много бих искала. Бих искала да върна изгубено време, ама и такъв филм няма. Всъщност, щастлива съм! Неизказано щастлива съм, че нямам всичко, какво да искам от живота си, но категорично не искам кардинална промяна. Искам просто да продължавам да вървя.

Искам!

Искам повече свободно време! Искам повече пари! Искам да работя повече и по-ефективно! Искам да създавам! Искам да почивам! Искам да помагам! Искам още да уча! Искам на Земята мир и между хората благоденствие… но е толкова неизказано хубаво, че отново имам усмивката си. Че намерих спокойствието си, че стъпвам спокойно и уверено. Че относително добре знам къде отивам. Че, вероятно, ще стигна там.

И искам да кажа, че това не е подарък

Че дълго, съзнателно и болезнено борих Демоните си. Още са в мен, приех, че ще ги има. Но са кротки. А, то неприемането, си е един от демоните ми. Добре се познаваме. И продължава да ми създава проблеми, но са все по-преодолими. Може би това е порастването. Да приемеш, че постигането е процес. Че щастието не е печалба от тотото. И рядко идва във вид на такава.

Щастливо Възкресение

С новопридобития си блогърски размах, искам да пожелая щастливо Възкресение! Запалете свещ, или не палете! Помълчете или говорете! Помолете се на Бога или потърсете в себе си, но намерете нещата, които искате да възкресите. Лични качества, отношения или навици. Възкресете, каквото имате за възкресяване! Светъл празник!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s